запознай се с

Мариела Уилсън

Здравей от мен, аз съм Мариела.

Аз съм заклета романтичка и вярвам в истинската любов, затова от години професионално сбъдвам мечти на младоженци, както и помагам на амбициозни дами като теб да сбъднат мечтата си да имат собствен бизнес.

Знам, че в страницата “Запознай се с Мариела” ще искаш да научиш нещо по-различно и лично за мен, затова подготвих 5 любопитни факта, които никога не си чувала за мен.

 

факт 1
Защо станах сватбен агент?

Това е въпросът, който най-често ми се задава и аз винаги разказвам историята как в далечната 2001 година, един прекрасен ден отидох до кварталния Интернет клуб и имах късмета да попадна на новоизлязъл филм който се казваше “Сватбен агент”. Да, това е известният филм с Дженифър Лопез. Този филм се превърна в моето вдъхновение. 

Още докато гледах филма си представях как и аз като Джей Ло мога да организирам чудно хубави сватби и да създавам незабравими спомени които завинаги ще оставят следи в сърцата на десетки младоженци. Представих си как работя с усмихнати и щастливи хора и това още повече ме вдъхнови.

факт 2
Защо започнах да преподавам знанията си на други дами, които искат да
станат сватбени агенти?

И така след като филма свърши дойде и големият въпрос “Как да стана сватбен агент?”. Намирането на отговора на този въпрос се превърна в сериозно предизвикателство. В България тази професия беше напълно неизвестна, а в интернет нямаше изобилие от информация. Започнах се самообразовам и да търся начин да науча повече за задълженията и отговорностите на сватбеният агент. 

Въпреки, че вече бях преминала бизнес колеж и имах бакалавърска степен по мениджмънт, осъзнавах, че трябва да получа конкретно образование. Причината за това е много проста – организацията на сватби е много сериозен ангажимент. За да поема отговорност за най- важният ден в живота на моите клиенти, аз трябва перфектно да знам какво правя. 

За щастие, намерих дистанционен курс към Асоциацията за Сватбени Консултанти. Станах техен член през 2003 и завърших две от техният обучения – “Програма за професионално развитие за сватбени консултанти” чрез което станах първият дипломиран сватбен агент в България, а второто – “Сватбите като бизнес”, което ме подготви със знания как да развивам този бизнес. 

Разказвам всичко това, за да разбереш, че когато аз реших да започна моя бизнес,  инвестирах средства и време да стана професионалист. Не скочих просто ей така пред двойка младоженци и без никакъв опит и познания да започна безотговорно да ги убеждавам, че ще сбъдна мечтите им само и само, за да им взема парите.

Стартирането на мечтаният от мен бизнес не премина по осеян с розови листенца път. Беше трудно, отне ми много време и най- важното – никой не можеше да ми помогне, да ме консултира или да ми бъде ментор. Нямаше абсолютно никаква информация на български, а книгите и материалите които намирах в Интернет не бяха пригодени към Българският пазар. 

Започнах да водя курсове за сватбени агенти от 2005 година, а през 2017 открих и единственото в България онлайн училище за сватбени професионалисти. Мисията на училището е не само да предоставя онлайн обучения и бизнес помагала за стартиране и управление на сватбен бизнес, но и да бъде виртуален “бизнес партньор”. Всеки който търси вдъхновение, има нужда от малко помощ или иска да сподели успехите си с други сватбени професионалисти – може се присъедини към нас и да усети силата на позитивното мислене. 

Ако и ти искаш да станеш част от нашето щастливо общество, регистрирай се като въведете данните си във формата по долу. Така всеки път когато излезе нещо ново, или имаме интересна информация ще получиш имейл с кратка и сладка информация. 

факт 3
Защо с цялото ми семейство се
преместихме да живеем в Лондон?

Тук ще бъда кратка.

Всеки който стартира бизнес трябва да вложи всичко от себе си, ако иска да успее. Това направих и аз – всичките ми мисли, дни и нощи бях посветени да създам най-прекрасната сватбена агенция и заветната ми цел беше да радвам хората и да създавам незабравими сватбени моменти. Затова когато всичко потръгна, най- голямата награда за това беше признанието на нашите клиенти. 

Няма нищо по-галещо душата ти нещо от това да чуеш клиентите ти да кажат “Мариела, от сърце благодарим на теб и целия ти екип! Вие надминахте всичките ни очаквания и това беше най-прекрасният ден в живота ни”. 

Е, понякога обаче се срещаме с и неблагодарни хора, или хора които криейки се зад поставено име бълват помия в интернет по адрес на други хора. Това са така наречените Интернет Тролове 👹. Уви, аз също се сблъсках с тях многократно.

До ден днешен “доброжелателни дами” понякога ми пишат разни неща от сорта колко съм неграмотна, какво пък толкова много могат да научат те от мен, те знаят всичко … и т.н. Тук искам да направя едно мило обръщение към тези дами и господа: 

Скъпа или Скъпи Х, 

  • Ако моята грамотност е под нивото ти и те дразни – не чети нищо написано от мен! Моля те, не се самоизтезавай! 
  • Ако, ти си професор по всичко, знаеш и можеш абсолютно всичко – то 100% мястото ти не е тук. Моля те, не си губи времето, защото аз наистина няма на какво повече да те науча!

От душа и сърце ти казвам – сбогом!

Никога твоя,

Мариела Уилсън

Сега, ако обаче ти си личност която разбира, че зад този монитор също седи личност (в случая аз), и съответно разбираш факта, че аз също има чувства и груди съобщения ще ме наранят – то ти си добър човек и аз искам да си около мен. Също така, ако си щастливо развиваща собствен бизнес дама, но си винаги отворена да чуеш нещо ново или различно, то аз резонирам с твоята любознателност и с нетърпение очаквам да споделиш с мен своя опит и мнение. 

Блогът на Elite Wedding School е мястото, където ще очаквам да те виждам всяка седмица. 

Ехеййй, почти преполових темата за мен 😉. Останаха още само две неща.

Предполагам искаш да научиш нещо и за личния ми живот. 

факт 4
Мариела Камбурова или Мариела Уилсън

Предполагам, че си чувала за мен като Мариела Камбурова. Е, вече съм щастливо омъжена за очарователен новозеландец и нося неговото фамилия, затова вече съм Мариела Уилсън.

Нашата красива, романтична сватба беше в екзотична Куба, където в много тесен кръг от най- близки приятели отпразнуваме това щастливо събитие. Ако искаш да видиш сватбеното ни видео, може да погледнеш >>>  тук.

факт 5

След 15 години професионален опит в организиране на сватби, все още тайничко проронвам няколко сълзички на сватбените церемонии 😳. Какво да направя – по душа съм супер романтичка и много обичам сватби 🥰.

Искам да ти благодаря, че стигна до тук! 

За мен е чест, че отдели време да ме опознаеш! И ще бъде още по голяма чест да бъдеш моя ученичка. 

Топли прегръдки от мен,

Мариела Уилсън