Коронавирус предизвикателство - план за оцеляване на сватбени специалисти

корона вирус

Коронавирус кризата продължава вече трети месец и очевидно се превърна в сериозно предизвикателство за  бизнеса по цял свят. Едни от най-засегнатите сфери обаче са, като че ли туризмът и хотелиерството, местата за отдих и забавления като барове и ресторанти, и за съжаление, сватбеният бизнес. В световен мащаб, сватбени специалисти са изправени пред сериозната дилема – дали да се опитват да оцелеят или просто да се откажат и да закрият бизнеса си.

Всички ние сме много притеснени и предполагам и ти като мен си мислиш – а какво ще стане след като пандемията отшуми? Ще бъде ли бизнесът същият? Ако утре забраните се вдигнат, ще започнат ли хората веднага да пътуват и да ходят по сватби?

Не искам да съм вестоносец на лоши новини, но за съжаление, никой не може да ни даде отговор на тези въпроси. Всички можем само да гадаем и да се надяваме, че скоро всичко ще бъде както преди.

Не е тайна обаче, че по време на световни кризи много неща “умират” и много нови се “раждат”, някои хора фалират, други забогатяват. Това означава, че човечеството не само губи, но и печели, когато нещо толкова голямо и драматично се случва. Едни от най-големите иновации в бизнеса са създадени по време на криза, за да помогнат на хората да оцелеят и да превъзмогнат лошите обстоятелства.

Е, аз искам ние, сватбените специалисти в България, да бъдем на този бряг, на който ще акостира “успехът и новото начало след коронавируса”. Искам всички ние не само да оцелеем, но и да станем още по-силни и добри в това, което правим.

В криза като тази ние не сме конкуренти, а бизнес партньори и приятели, които трябва да си подадат ръка и взаимно да си помогнат, за да оцелеем. Коронавирус предизвикателство – оцеляване на сватбени специалисти е седем дневен план за действие, който има за цел да помогне на сватбени специалисти да преодолеят кризата и дори да извлекат ползи от нея.

Ето какво включва безплатната бизнес програмата:

Ден първи - Бизнес Пролетно почистване и Бизнес детокс

Всички сме чували израза – “Ако искаш ново начало, изчисти си къщата”. Ден първи започва с пролетно почистване и детокс на твоят  бизнес. Ще изчистиш всички неща от работното място, уебсайта и социалните мрежи; неща, от които вече нямаш нужда и, които с нищо не помагат на бизнеса ти. Тази първа задача може да отнеме малко повече време 😊, зависи от това колко много “безпорядък” има около теб. Задоволството ти след този ден обаче ще е невероятно

Ден втори - Създаване на ПР план за действие

Ще прегледаш всичко: предстоящи сватби, които все още не са отменени или преместени и ще направиш план за действие. Предполагам, не искаш да губиш бизнес, затова трябва да окуражиш клиентите си да не отменят сватбата си, а да я отложат. Най-добрият начин за това е като поемеш инициативата, но преди да се свържеш с тях трябва да решиш какво може да им предложиш.

Ден втори е посветен на създаване на план за действие. Ще ти дам конкретен ПР план за проблемен мениджмънт, чрез който ще може стъпка по стъпка да подготвиш план и да решеш какво можеш да предложиш на клиентите си не само, за да ги задържиш, но и да ги накараш да се почувстват спокойни и сигурни с теб и твоите услуги.

Ден трети – Време за действие - свържи се и говори с тях

Ден три е посветен на клиентите и разговора с тях. Днес ще вдигнеш телефона и ще говориш с всяка една двойка, като ще използваш всички опции, които си създала вчера. 

Този ден е един от най-важните, защото това, което ще направиш днес ще спаси бизнеса ти!

Ден четвърти - Хайде да си поговорим за пари

Предполагам до сега вече ти е станало повече от ясно, че този сватбен сезон няма да имаш същите приходи като предходния. Това също така означава, че няма да можеш да покриеш всичките си бизнес разходи. В ден четири ще разгледаш всички разходи и аз ще ти помогна с насоки как да ги минимизираш. Ще ти дам още конкретен пример за писмо, което може да изпратиш на хазяина си, за да поискаш намаление на наема за определен период от време.

Ден пети - #ОтложиНеОтменяй кампания

Както вече казах – ако ние не си помогнем, няма кой да ни помогне. Сега е време да се обединим. На петия ден ще стартираме тази прекрасна инициатива в социалните мрежи – #ОтложиНеОтменяй. Всички заедно ще дадем гласност на това колко е важно младоженците да не отменят сватбата си. Нещо повече, тези от тях, които преди 2 дни разговаряха с теб, ще бъдат поканени да се включат в инициативата.

Ден шести - Време е за нов старт, нещо свежо и вдъхновяващо за твоя бизнес

През ден 6 ще решиш какво ново и вълнуващо нещо може да добавиш към твоя бизнес. Това ще бъде нещо, което ще уплътни свободното ти време и в същото време ще даде нови криле на бизнеса ти. Ще ти дам няколко идеи,  които ще те вдъхновят, за да измислиш какво ще бъде твоето ново начало – семенцето, което ще посадиш, за да пожънеш успехи след коронависус кризата.

Ден седми - Кажи “Благодаря” и изкажи признателност

Последният ден 7 ще е нашият Ден на благодарността. Заедно ще Благодарим на хората около нас, и най-вече на тези, на  които най-често забравяме да изкажем признателност и ще споделим тази благодарност с тях, а защо не и със света.

С това нашият седем дневен план за оцеляване през пандемията ще приключи, но ползите от всичко, което ще постигнеш през тази седмица, ще продължат да се отразяват на бизнеса ти месеци напред.

Ако мислиш, че всичко това може да те зареди с нови сили, позитивна енергия и силно желание да пребориш „коронавирус предизвикателството“, то сега е моментът да се включиш в това начинание >>> ТУК СЕГА!

Програмата ще започне на 20ти Април точно в 8 сутринта. Дотогава, регистрирай се във Фейсбук групата Elite Wedding & Party Suppliers BG – ТУК, защото там ще има ежедневни дискусии относно задачите.

Нека се сплотим и да запазим бизнеса си по време на пандемик кризата.

Топли прегръдки,

Мариела 💖