Една от първите страници, които бъдещите клиенти посещават в твоя уебсайт е страницата “За мен” или За нас”. Чудиш се защо ли?

Е, бизнесът в днешно време не е това, което беше.

Съвременните младоженци имат много по-голям избор и за тях вземането на решение кой сватбен агент или кой сватбен фотограф да изберат всъщност започна да става все по-трудно.

Преди младоженците влизаха в уебсайта на сватбения специалист и първата страница, която отваряха, беше “Портфолио” и ако харесваха това, което е показано там, вдигаха телефона и си уреждаха среща.

На тази среща се обсъждаха цени, условия, пакети и т.н. Това беше срещата, на която те опознаваха сватбения специалист и решаваха дали той е подходящ за тях.

Как се случват нещата днес ….

Младоженците отиват в Гугъл започват да разглеждат десетки уебсайтове. Сега вече не само портфолиото, но и кой всъщност седи зад сватбената услуга са много важни за тях. Те искат първо да научат, дали този сватбен специалист ще е достатъчно добър и може да им предложи всичко, от което те се нуждаят за техния сватбен ден.

Колкото по-добре оформена и написана е твоята “За нас” страница, толкова по-голяма е вероятността младоженците да се свържат с теб и да поискат среща.

Ето кои са основните правила за неустоимата страница “За нас”.

Правило номер 1: Тази страница НЕ трябва да е за теб и твоите нечувани успехи, титли или грандиозни постижения.

Тази страница трябва да е изцяло посветена на ТВОИТЕ КЛИЕНТИ.

Хехехе, когато аз преди няколко години прочетох това за първи път и аз бях искрено шокирана.

“За какво говори тази жена? (аз чух този съвет от Мари Форлео в нейното онлайн бизнес училище “B School”.) Какво има предвид, казвайки, че тази страница не трябва да е написана за мен?!”

Аз съм Първият Сертифициран Сватбен Агент в България, аз имам дипломи, аз съм била в “Шоуто на Слави” и всички други реалити предавания, включително и “Такъв е животът – сватбата”.

Как така няма да разкажа всичко това?

Хахаха, мдааа.

Сега ми е смешно, но помня и аз как гледах учудено.

Е, след като изгледах урока и отидох до моята страница “За мен” и прочетох всичко там, си казах, че и аз самата няма да се наема! Информацията звучи супер помпозно и грандиозно, но какво всъщност казва тя на младоженците за мен?

Какъв човек съм аз? Как те ще работят с мен? Какво мога да им предложа аз, което никой друг не може да им предложи?

Това е целият смисъл на тази страница и сега ще споделя с теб кои са 5те най-важни неща, които трябва да включиш в тази страница, ако искаш да впечатлиш бъдещите младоженци и да грабнеш тяхното внимание.

И така, първото и най-важно нещо:

Покажи лицето си! Сложи своя снимка, най- отгоре на страницата.

Първото нещо, което бъдещите младоженци искат да видят е кой или коя си ти.

Това ще е тяхното първо впечатление за теб, затова тази снимка трябва да е достатъчно голяма, така че да те презентира професионално и наистина красиво.

Ако имаш екип или работиш в съдружие с още някой, сложи групова снимка и после представи целия екип.

На тази снимка е добре да се усмихваш 😃, да имаш професионално облекло, а ако има и леко движение в нея – ще е перфектна!

Топло и дружелюбно приветствие.

Започни с приятелско и топло посрещане, сякаш приемаш приятел в своя дом.

Преди време страницата “За мен” трябваше да звучи помпозно и гръмко, така че да бъде внушителна и демонстрираща някакви големи постижения. Обикновено тази страница се пишеше в трето лице, нещо от сорта на:

“Мария Иванова е дипломиран сватбен агент, която е организирала над 50 сватби. Тя е утвърден специалист и нейни сватби са отразени в редица медии.

Тя е завършила курс за сватбени агенти в “Elitе Wedding School”, нейни сватби са отразени то БТВ, БНТ и т.н.”

Разбираш какво имам предвид.

Е, тази форма на представяне вече не само е демоде, но и всъщност звучи смешно и бих казала странно на младите модерни булки.

Предполагам, ти не искаш да звучиш странно и затова твоят подход трябва да е различен.

Започни с нещо подобно:

“Здравей, аз съм Мария, сватбен агент и парти организатор на красиви, вълнуващи и забавни семейни тържества.

Чудесно е да те приветствам на страницата на моя уебсайт. Развълнувана съм, че се спираш тук и се радвам, че имам възможност да ти разкажа малко повече за мен и моята сватбена агенция….”

Разкажи искрено своята история

Нищо не впечатлява толкова много хората колкото интересна и вълнуваща история.

Защо правиш това, което правиш?

Какво те вдъхновява да си сватбен агент или фотограф, или да изработваш вкусни сватбени торти … разкажи своята история увлекателно.

Това е нещо, което трябва да звучи сладко и кратко, забавно и казващо най-основните детайли.

Всеки от нас има история защо е станал сватбен агент или сватбен фотограф, или флорист.

Ние сме част от този бизнес, защото обичаме да правим хората щастливи или защото искаме да сбъдваме мечти, или защото работата с бъдещи младоженци е и вълнуваща, и ни дава възможност да демонстрираме творческия талант, който притежаваме ….

Как обаче се чувстваш ти, когато работиш, какво те прави щастлива е малкият ключ към интересната нишка в този разказ.

Младоженците, които искат да те наемат, искат да знаят, защо обичаш професията си.  Ако обичаш от сърце това, което правиш, то най-вероятно се раздаваш от сърце и душа в услугите си. Това искат да знаят хората за теб – готова ли си да дадеш всичко от себе си, за да сбъднеш мечтите им?!

Какво те отличава от всички други

Опитът и постиженията, които имаш, несъмнено са положителен елемент, но какво от този опит те е направил по-добър сватбен специалист?

Как този опит и страст към това, което правиш, ще бъде най-доброто решение за тяхната сватба?

Тук е мястото, където трябва да обясниш как този опит и квалификация, която имаш са всичко, от което те се нуждаят.

Ето няколко примера:

“Работила съм 10 години в сферата на хотелиерството и ресторантьорството. Като възпитаник на 5 звезден хотел, имам задълбочени знания в храните и напитките. Затова, когато дойде време да избираме вашето сватбено меню, то вие ще имате привилегията да се възползвате от моя професионален опит в тази сфера.”

“Аз съм завършила професионален курс за сватбени и парти организатори към Elite Wedding School. Едно от нещата, които научих там е как да преговарям с останалите сватбени специалисти. Това е качество, което всеки сватбен агент трябва да притежава, особено когато иска да предостави най-добрите условия и оферти от други сватбени услуги на своите клиенти.”

С други думи – всичко, което можеш да правиш най-добре, трябва да бъде описано като услуга, която бъдещите младоженци ще получат от теб.

Именно този опит, тези знания и професионални постижения те открояват и те правят неповторима.

Ще повторя обаче – “Страницата “За теб” не е за теб, а за това какво можеш най-добре да предложиш на клиентите си.”

Последното нещо, което трябва да направиш е да завършиш тази информация с така наречения “призив за действие”.

“Призив за действие” означава, че трябва да кажеш на булката и младоженеца какво трябва да направят, ако всичко това, което са прочели, им харесва.

В друг блог пост ще разкажа подробно за това какви могат да са вариантите на “призив за действие”.

За сега е важно да разбереш, че в края на тази страница трябва да има точно, конкретно и ясно съобщение, което да каже на младоженците какво да направят.

Дали искаш да ти се обадят или искаш да ти изпратят имейл?

Какво искаш те да направят така, че да станат твои клиенти? Естествено, понеже трябва да се видите или поне чуете по телефона, или в Скайп, това ще е формата на обратна връзка, която трябва да изискваш от тях.

Ето как например може да изглежда това съобщение:

Кликнете на бутона ТУК и ми оставете съобщение. Аз ще се свържа с Вас веднага щом видя Вашето съобщение.

Ако предпочитате, ще се радвам да ми звъннете на ххх-ххх-ххх в часовете от 09:00-17:30 часа, всеки ден от понеделник до петък.

Междувременно, нека поддържаме връзка в социалните мрежи.

Нашата Фейсбук страница е >>>>>

Абонирайте се за нашия блог, където всяка седмица ще намерите полезни съвети за организацията на Вашата сватба.

💭Последни мисли

Уебсайтът е нашият виртуален офис или шоурум, с тази разлика, че бъдещите младоженци могат да влязат в него по всяко време.

Така, както твоят реален офис трябва да е чистичък и подреден, ухаеш добре и т.н., така и твоят уебсайт трябва да те представлява безупречно.

Затова цялата информация в уебсайта трябва да е структурирана и подредена така, че да бъде удобна и леснодостъпна за клиентите, които могат да научат колкото се може повече за твоите услуги. Това ще ги улесни да направят своя избор.

‘За мен” страницата е една от най-посещаваните страници, защото в нея клиентите търсят личния контакт с теб.

Когато създаваш тази страница си представи, че си на реална среща с бъдещи младоженци. Когато пишеш историята си, разкажи я със свои думи и я направи увлекателна и вдъхновяваща.

Тази страница трябва да има твоя дух и темперамент, защото когато утре клиентите се срещат с теб, те ще те чувстват като приятел. Като някого, когото те вече познават и за тях няма да има втори повод да се чудят дали да те наемат.

Полезни постове към блог пост още са темите:

Има ли нужда сватбеният агент от фирмен уебсайт.

Знаеш ли коя е твоята булка- клиенти и как да и предложиш своите сватбени услуги

Създай образа на своята идеална булка – част 2